БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ПО ДЕМЕНЦИИ

Председател: Академик проф. д-р Л. Трайков, д.м.н.

тел. 02 9230544, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

ПОКАНА

 

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

Имам удоволствието да Ви поканя да участвате в семинар-уъркшоп на тема ИНОВАЦИИ В ГРИЖИТЕ ЗА ХОРАТА С ДЕМЕНЦИЯ В ДУНАВСКИЯ РЕГИОН”.

Семинарът се организира от Българското дружество по деменции (БДД). Ще бъде представена нова обучителна платформа, която се разработва по проекта „INDEED Иновации за деменция в Дунавския регион”, част от Транснационалната програма за Дунавския регион INTERREG с водещ партньор Технически университет Мюнхен, Германия.

Семинарът ще се проведе изцяло онлайн в два дни. Имате възможност да се включите в един от двата варианта – 3 и 4 декември 2020 г. (четвъртък и петък) или 7 и 9 декември 2020 г. (понеделник и сряда). В първия ден на семинарите (3 декември и 7 декември) ще бъдат представени два модула : „Базисно познание за деменция” и „ Свързване на професионалистите, ангажирани с грижите за хората с деменция”; във втория ден на семинарите (4 декември и 9 декември) ще бъде представен един обучителен модул – „Участие на бизнеса в грижите за хората с деменция”.

 

Целите на обучението са:

 

  • Да се стимулират възможностите за социално предприемачество/ малък бизнес, насочени към грижите за хората с деменция;

  • Представители на различни по статус и отговорности обществени групи и институции да се запознаят с общите за страните от Дунавския регион основни и актуални проблеми, свързани с грижите за хората с деменция;

  • Да се дискутира този вариант на обучителната платформа и възможностите за нейното усъвършенстване

 

Семинарът ще се проведе на български език с ръководното участие на чуждестранни партньори по проекта.

Предвид актуалната ситуация, изискваща ограничаване на физическите контакти, обучението ще се проведе изцяло дистанционно – онлайн чрез платформата ZOOM. По-подробна програма, както и техническите указания за онлайн участието, ще получите допълнително.

 

Моля, регистрирайте се на следния адрес, за да получавате информация:

 

За 3 и 4 декември 2020 г. на адрес: https://bit.ly/INDEED_BG

За 7 и 9 декември 2020 г. на адрес: https://bit.ly/INDEED_BG-7-9_2
 

Надяваме се на Вашето активно участие!

 

 

25 ноември 2020 г.

Академик проф. д-р Л. Трайков, дмн

Председател на Българско дружество по деменции

 

 

 **********************************************************

 

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА

 

Иновации в грижите за хората с деменция в Дунавския регион

 

 

ДЕН ПЪРВИ (3 декември 2020 г.; 7 декември 2020 г.)

 

 

 

ДЕН ВТОРИ (4 декември 2020 г.; 9 декември 2020 г.)

 

 

Желателно е да участвате и в двата дни на семинара, които ще се проведат в тази последователност. При липса на такава въдможност бихте могли да участвате в някои от посочените модули – CAMPUS, CONNECT и COACH.