В тази секция може да видите отговори на най-често задаваните въпроси.
Ако не намирате отговора, който ви интересува, моля задайте въпроса си
чрез формата вдясно и ще ви отговорим в най-кратък срок!

 

Въпрос:
Мъжът ми се лекува при вас от 1 година с Немдатин. Преди месец се разболя от Ковид, сега е добре. Но стана много по-объркан. Какво да правя? Не мога да дойда в болницата.
Отговор:
Моля да опишете по-подробно какво е състоянието му в момента. Необходимо е отново да имаме поглед върху скенера на главния мозък, пратете диска или образа. Трябва да знаем и всички лекарства, които взема. Ако може пратете актуална кръвна картина. Пратете епикризата от пролежаването в болницата.
 
Въпрос:
От две-три седмици майка ми, на 75 г., с деменция, е много възбудена, обижда, не мога да я накарам да се изкъпе, да си смени дрехите. Има ли начин да й помогна, в къщи стана ад!
Отговор:
Моля да припомните случая с медицинските документи - епикризи, рецепти, скенер на главния мозък. Списък на лекарствата, които в момента приема. Кога е по-възбудена, в коя част от деня?
 
Въпрос:
Бихте ли ми казали болест на Алцхаймер и деменция едно и също ли е?
Отговор:
Най-краткия отговор е - Болестта на Алцхаймер е най-разпространеният вид деменция. Това е най-честата причина за деменциите. Но деменцията може да се дължи и на много други причини.